Veřejné WC Hypermarket Albert Poruba

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ano jeSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ano jeČástečně přístupná toaleta - WC II. - ano jeNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: Veřejné toalety

Adresa

Opavská 6201/1a, 708 00 Ostrava-Poruba

Vstup

Přístup k oběma vchodům do objektu je proveden z betonové dlažby bez nerovností. Hlavní vstup od Opavské ulice se nachází v úrovni přilehlé pěší komunikace s dostatečným manipulačním prostorem. Vstupní dvoukřídlé dveře bez prahu se otevírají automaticky do stran (průjezdová šířka180 cm). Za vstupními dveřmi se nachází zádveří (šířka +200 cm, délka +200 cm). Dveře zádveří jsou dvoukřídlé bez prahu a otevírají se automaticky do stran (průjezdová šířka 98 cm). Další vstup je zajištěn výtahem z podzemního parkoviště s dostatečným manipulačním prostorem.

Interiér

Manipulační prostor, spojovací chodby a průchody v interiéru jsou dostatečné. Podlahu tvoří dlažba. Vstupní prostory jsou do jednotlivých obchodů otevřené s dostatečnou průjezdnou šířkou.

Výtah

Výtah u hlavního vchodu

V budově u hlavního vchodu je umístěn výtah. Výtah se nachází vpravo od vchodu (při vstupu) a spojuje 2 podlaží budovy. Před vstupem je dostatečný manipulační prostor. Dveře se otevírají automaticky do stran (průjezdová šířka 130 cm). Ve výtahové kleci (šířka 149 cm, hloubka 269 cm) je po celém obvodu umístěno madlo (výška 89 cm, odsazení madla od stěny 5 cm). Na čelní straně je umístěno zrcadlo (spodní hrana ve výšce 105 cm). Výška ovladače na nástupních místech je 103 cm, výška horního tlačítka ovladače uvnitř klece je 101 cm. Ve výtahové kleci je sedátko (výška 51 cm), ze kterého nejsou ovladače v dosahu.

Výtah z parkoviště

V budově v podzemním parkovišti je umístěn výtah. Výtah se nachází vlevo od vchodu (při vstupu na parkovací plochu) a spojuje 2 podlaží budovy. Před vstupem je dostatečný manipulační prostor. Dveře se otevírají automaticky do stran (průjezdová šířka 180 cm). Ve výtahové kleci (šířka 210 cm, hloubka 319 cm) je po celém obvodu umístěno madlo (výška 92 cm, odsazení madla od stěny 5 cm). Na čelní straně je umístěno zrcadlo (spodní hrana ve výšce 91 cm). Výška ovladače na nástupních místech je 103 cm, výška horního tlačítka ovladače uvnitř klece je 116 cm. Ve výtahové kleci je sedátko (výška 55 cm), ze kterého jsou ovladače v dosahu.

WC

Nedaleko informací se nachází samostatná upravená toaleta pro ženy (dveře šířky 73 cm otvíratelné ven, kabina šířky 154 cm, hloubky 175 cm, výška záchodového prkénka 45 cm). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva dostatečný. Mísa WC je opatřena jedním pevným madlem (délka 80 cm, výška 81 cm) a sklopným madlem (délka 82 cm, výška 73 cm, osová vzdálenost 60 cm). V kabině je umístěn sklápěcí přebalovací pult Kabina je uzamčena a není označena piktogramem vozíčkáře. Vstupní dveře do kabiny jsou zevnitř opatřeny madlem (výška 88 cm). Klíč je k dispozici na informacích Hypermarketu Albert.

Nedaleko informací se nachází samostatná upravená toaleta pro muže (dveře šířky 77 cm otvíratelné ven, kabina šířky 158 cm, hloubky 176 cm, výška záchodového prkénka 43 cm). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava dostatečný. Mísa WC je opatřena jedním pevným madlem (délka 84 cm, výška 80 cm) a sklopným madlem (délka 82 cm, výška 80 cm, osová vzdálenost 59 cm). Kabina je uzamčena a není označena piktogramem vozíčkáře. Vstupní dveře do kabiny jsou zevnitř opatřeny madlem (výška 88 cm). Klíč je k dispozici na informacích Hypermarketu Albert.

Parkování

V budově se nachází podzemní parkoviště, kde se do ve vzdálenosti do 50 m nachází celkem 16 vyhrazených parkovacích stání.

Datum aktualizace

07. 12. 2021

Fotografie